img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2021 12:42

Aanleg glasvezel van start in buitengebied Leudal en Maasgouw

Leudal/Maasgouw - 23 juli 2021 - De aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg kernen en linten is in volle gang. In februari 2021 werd de eerste symbolische schop in de grond gezet in het Nederweertse Leveroy. Eind augustus start aannemer SPIE Nederland BV met de graafwerkzaamheden in de gemeenten Leudal en Maasgouw voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied in deze gemeenten.  

img

Leudal en Maasgouw

De aanleg van glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg kernen en linten in de gemeenten Leudal en Maasgouw gaat van start. Klanten ontvangen binnenkort een brief. Een deel van de bewoners heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden.

De aannemer komt langs

De aannemer is vorige week gestart met de woningschouw bij u in de buurt. Dit betekent dat de aannemer een van de komende weken bij u langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw in de gemeenten Leudal en Maasgouw nemen een paar maanden in beslag. Het kan even duren voor de aannemer bij u op de stoep staat.

Ondanks de coronaversoepelingen wordt volgens de RIVM-richtlijnen gewerkt en worden de maatregelen in acht genomen. Let op: de woningschouwer zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Het kan zijn dat u niet thuis bent als de aannemer bij u aan de deur komt. In dat geval laat hij een kaartje achter met het verzoek om contact op te nemen.

Graafwerkzaamheden

Aannemer SPIE start eind augustus 2021 in de gemeente Leudal. In de gemeente Maasgouw starten eind september 2021 de graafwerkzaamheden. De ploegen van SPIE graven een smalle geul in de berm. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er bij u in de straat wordt gegraven, ontvangt u een ‘graafbrief’ van SPIE met meer informatie.  

Huisaansluitingen

In gemeente Leudal worden naar verwachting medio september 2021 de eerste huisaansluiting bij u in de woning geplaatst. Rond medio november 2021 is dan ook de gemeente Maasgouw aan de beurt.

Verwachte planning Leudal en Maasgouw

De verwachte planning is dat alle aangemelde bewoners aan het einde van het derde kwartaal 2021 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Daarna is het de beurt aan de telecomproviders om de modem te installeren.

Aannemer SPIE

Aannemer SPIE informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heeft u een vraag of klacht over de aanleg, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 10 46 of noordlimburg@mijnglasvezelaansluiting.nl.

Klant Contact Centrum DELTA Fiber

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de Klantenservice van DELTA Fiber Netwerk. Deze is bereikbaar op 088 - 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer weten?

Op gavoorglasvezel.nl kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.

Op de hoogte blijven? 

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief, kijk voor alle voordelen van glasvezel op www.gavoorglasvezel.nl of bezoek regelmatig de website Noordwest Limburg kernen en linten.

Stockfoto
230721/HvL

 

Tags
Wellicht interessant