img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-7-2021 11:30

48 kids in de race voor rol in Muziektheater Cuypers

Roermond - 25 juli 2021 - Op zaterdag 24 juli deden 48 kinderen in de leeftijd van 8 - 11 jaar mee aan een dans-, zang- en spelochtend van het Muziektheater Cuypers. In de ECI Cultuurfabriek maakten ze op een leuke en speelse manier kennis met het theater en deden ze tegelijkertijd spelenderwijs auditie. Binnenkort wordt bekend wie straks mee mag doen aan het Muziektheater Cuypers. Er zijn 3 rollen waarvoor 6 kinderen gezocht worden. 

img

Bart Segers, theaterdocent en Marjolein Heijltjes, docent musical hadden verschillende oefeningen voor de kinderen in petto. Zo moesten ze samen zingen en dansen. Maar ook improviseren door bijvoorbeeld een reden te verzinnen om van tafel te mogen. Of een gezamenlijk ’tableau’ - stilstaand plaatje - te maken.

Er bleek heel wat creativiteit en spontaniteit in al die kinderen te zitten en de twee uren waarin met de groepjes werd gewerkt, vlogen om.  

Binnenkort wordt bekendgemaakt wie straks mee mag doen aan het Muziektheater Cuypers. Er zijn 3 rollen waarvoor 6 kinderen worden gezocht.  

Muziektheater Cuypers

De naam van Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend als bouwmeester van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens. 

Het Muziektheater Cuypers gaat verder dan zijn beroemde bouwwerken. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. 

Van woensdag 9 t/m zondag 13 maart 2022 zijn er zes voorstellingen van Muziektheater Cuypers in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

Foto's Muziektheater Cuypers 
250721/HvL

Tags
Wellicht interessant