img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-7-2021 02:35

Informatiebijeenkomst valpreventiecursus 'Zeker op de Been' voor 65-plussers in Leudal

Roggel - 27 juli 2021 - Leudal Leeft organiseert in september samen met Fysio Tullemans speciaal voor 65-plussers in de gemeente Leudal de valpreventiecursus 'Zeker op de Been'. In aanloop daar naartoe vindt op woensdag 18 augustus een informatiebijeenkomst plaats met Fysiotullemans en Dieet en Leef in Roggel. Met informatie over de valpreventiecursus en veel tips om thuis vallen zoveel mogelijk te voorkomen en welke rol voeding daarin kan spelen. 

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen 65-plussers informatie over de cursus. Ook krijgen de deelnemers tips om in en rondom huis het vallen zo veel mogelijk te voorkomen én leren ze dat ook juiste voeding kan bijdragen om steviger op de benen te staan. Aan het eind van de informatiebijeenkomst kunnen deelnemers zich meteen aanmelden voor de valpreventiecursus.

Zeker op de been

Vanaf woensdag 8 september start de wekelijkse valpreventiecursus Zeker op de Been. Elke week gaan senioren tot en met 10 november in twee groepen van maximaal 10 personen aan de slag met allerlei oefening en tips om Zeker op de Been te worden. Ouderen leren om een val te voorkomen en om op een juiste manier weer op te staan, wanneer er toch een val plaats vindt.

Praktische informatie

wanneer - woensdag 18 augustus 2021, van 10.00-11.30 uur en van 14.00-15.30 uur

waar - Fysio Tullemans, Pastoor Schippersstraat 6, Roggel 

aanmelden - aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan bij beweegcoach Matti via 06-28151793 of matti@negen.nl. Aanmelden voor de cursus kan na afloop van de informatiebijeenkomst.

deelname informatiebijeenkomst - gratis

deelname valpreventiecursus - € 35 inclusief werkboek

270721/HvL

 

Wellicht interessant