img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-7-2021 16:20

Euregionaal Festival “Bach 2.1” ook in Roermond

Roermond - 29 juli 2021 - Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum organiseert de stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg een euregionaal festival in Maastricht, Tongeren (B) en Aken (D). Ook in Roermond zal een deel van dit festival plaatsvinden. Het avondconcert op maandag 16 augustus 2021 wordt georganiseerd door stichting Orgelkring Roermond en vindt plaats in de Sint Christoffelkathedraal. Het orgelconcert wordt uitgevoerd door Jean-Pierre Steijvers uit Heythuysen.

img

Op 8 mei 2021 was het 30 jaar geleden dat de stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) werd opgericht. De stichting Orgelkring Roermond maakt deel uit van deze overkoepelende organisatie van samenwerkende orgelkringen. Het jubileumfestival is in zijn geheel gewijd aan de muziek van Johann Sebastian Bach.

Organist Jean-Pierre Steijvers

Uitvoerende is Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist van de Sint Christoffelkathedraal. Het thema van dit concert is ‘Werk – Vuur – Werk’. Passend bij dit thema heeft Jean-Pierre Steijvers een programma samengesteld dat het vuur en de passie die spreekt uit de werken van J.S. Bach ten volle tot uitdrukking zal brengen. 

Programma

J.S.Bach, 1685-1750

- Praeludium pro Organo pleno in Es Dur BWV 552,1

- Komm, Heiliger Geist (alio modo) BWV 652

- Fuga à 5 con pedale pro Organo pleno BWV 552,2

- Kunst der Fuge BWV 1080 (Contrapunctus I, Contrapunctus XVIII (conclusion par Lionel Rogg, version 2020)

- An Wasserflüssen Babylon BWV 653
 
L.Rogg, *1936

- Fantaisie et fugue sur B.A.C.H. (Dans le style romantique)

Coronamaatregelen 

Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestaan. Per 26 juni 2021 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. De op het moment van het concert geldende veiligheids- en voorzorgsmaatregelen, zoals de 1,5 meter-afstandsregel, worden natuurlijk in acht genomen. Dit betekent wel dat een maximaal aantal mensen een zitplaats geboden kan worden.

Praktische informatie

wanneer - maandag 16 augustus 2021, aanvang 20.00 uur

waar - Sint Christoffelkathedraal in Roermond

kaarten - € 10 per persoon

kaarten reserveren - dat kan op twee manieren: stuur een e-mail met uw naam, het aantal bezoekers, uw telefoonnummer en de datum van het concert naar info@orgelkringroermond.nl. U ontvangt een bevestiging van uw reservering per e-mail. U kunt ook kaarten reserveren via deze webpagina van Orgelkring Roermond. De entree kan op de avond zelf aan de kassa worden voldaan.

Foto DeltaLimburg.nl
290721/HvL

Wellicht interessant