img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-2-2019 09:30

Meer huisbezoeken aan senioren in Roermond

Roermond - De gemeente Roermond en welzijnsorganisatie Wel.Kom hebben dinsdag 12 ferbruari 2019  een overeenkomst ondertekend over huisbezoeken aan senioren. Het bezoeken van 75- en 80-jarige inwoners draagt bij aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid. De ondertekening gebeurde door wethouder Marianne Smitsmans en door Henny Geraedts van Wel.Kom in aanwezigheid van enkele vrijwillige seniorenadviseurs. Wij waren erbij en maakten een videoverslag.

Het bezoeken van senioren is niet nieuw, maar wordt nu geïntensiveerd. De bezoeken worden gedaan door seniorenadviseurs. In een gesprek geven ze informatie over wonen, welzijn, financiën en gezondheid. Met het bezoek willen ze senioren helpen om actief te blijven deelnemen aan de samenleving. De kans op eenzaamheid wordt hiermee ook verkleind.
 
Jaarlijks gaat het om ongeveer 900 mensen die actief worden benaderd. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. En nu zijn het zes vrijwilligers die de bezoeken brengen. De vrijwilligers krijgen een training en worden regelmatig geïnformeerd over allerlei nieuwe ontwikkelingen
 
Meer weten? Klik dan op deze link

Foto en video Fred Simons
 

Tags
Wellicht interessant