img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2021 16:50

Wandelroute 'Rondje Molenplas' bij Stevensweert 8 maanden gestremd

Stevensweert - 10 augustus 2021 - Nu het water is gezakt, is de westzijde van natuurgebied de Molenplas in Stevensweert weer begaanbaar en toegankelijk voor publiek. De oostzijde van het natuurgebied blijft echter afgesloten voor wandelaars en vissers tot april 2022, zo meldt Natuurmonumenten. Dat heeft te maken met de gevolgen van het hoogwater én de aanleg van de vispassage door Waterschap Limburg. Er is een omleidingsroute.

img

Waterschap Limburg gaat hier vanaf september aan de slag met de geplande (voorbereidende) werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe beek voor vissen. Uitgebreide informatie hierover is te vinden op deze webpagina van Waterschap Limburg. 

Ruimte voor werkzaamheden

De werkzaamheden door Waterschap Limburg vinden plaats in het natuurgebied aan de oostkant van de Molenpas en Biltplas. Dit deel is straks werkterrein en wordt – omwille van de veiligheid – volledig afgesloten voor wandelaars en vissers. Als gevolg van het hoogwater is deze kant bovendien flink veranderd, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom kiest terreinbeheerder Natuurmonumenten ervoor de oostzijde ook de komende weken dicht te houden.

Omleidingsroute

De afsluiting betekent dat het tot in april 2022 niet is mogelijk om het volledige rondje om de Molenplas te wandelen. Je kunt in het gebied omkeren en/of omlopen via de Biltplas en het fietspad aan de Verlengde Oude Maasweg (= weg tussen Julianakanaal en Molenplas).

Houd er rekening mee dat de route om beide plassen ongeveer 7,8 km lang is. Je maakt daarbij gebruik van de trappen bij de brug Stevensweert (Schuttersweg). Dit is de reguliere alternatieve route bij hoogwater, als de stapstenen onder water staan. Loop je een knooppuntenroute of de Premiumroute Water Wandel Wereld? Volg de bordjes!

Foto Leon van Lier (Molenplas)
100821/HvL

Wellicht interessant