img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-8-2021 17:00

Geocaches bij crashsites WOII in Leudal

Leudal - 11 augustus 2021 - Bij plekken waar in Leudal tijdens WOII een vliegtuig is neergestort is een geocache te vinden. Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Kort gezegd komt het erop neer dat iemand een 'schat' (geocache) verstopt en dat anderen daarnaar op zoek gaan. Een avontuurlijke activiteit waar iedereen, jong en oud, plezier aan beleeft. Voor geocaching heb je een wandel-GPS of de Geocaching app op je smartphone nodig.  

img

Voorbeeld

Een voorbeeld van een cache is deze fietstocht langs crashsites Leudal. De route met een lengte van 80 km voert langs een twintigtal crashsites van vliegtuigen die in WOII in de gemeente Leudal zijn neergekomen. 

Over geocaching

Op de website www.geocaching.nl is alle informatie te vinden over deze bijzondere buitensport, die geschikt is voor jong en oud. Om geocaches te kunnen vinden, moet je allerlei raadsels oplossen en dat maakt het natuurlijk extra leuk. Ook moet je op de plek zelf vaak nog moeite doen om de cache te vinden, want sommige caches zijn maar klein. 

Bron Monument of Tolerance/Foto DeltaLimburg.nl
110821/HvL

 

 

 

Wellicht interessant