img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2021 06:35

Comeback ‘Remunjse Vastelaoves Sjlagerkómpetisie’!

Roermond - 12 augustus 2021 - Op 6 november zal, na jaren van afwezigheid, de enige echte Leedjesaovend onder de nieuwe naam ‘Remunjse Vastelaoves Sjlagerkómpetisie’ haar comeback gaan maken. "Wits se nog wie sjoon ’t waas…?" De ‘Remunjse Vastelaoves Sjlagerkómpetisie’ vormt de aftrap van het Vastelaovendseizoen 2022 van de Roermondse carnavalsvereniging D’n Uul onder het jaarmotto “Vaerkrachtig veuroet!”.

img

Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul wil Roermonds zang- en schrijverstalent van Vastelaovesliedjes graag een podium bieden, te beginnen op 6 november met de organisatie van de ‘Remunjse Vastelaoves Sjlagerkómpetisie’ in het Witte Kirkske. Daar zullen deelnemers het tegen elkaar opnemen en strijden om de eretitel ‘Remunjse Vastelaovessjlager 2022’.
 
Met voor artiesten de sensatie van een optreden voor een enthousiast publiek, het spektakel van een divers en uiteenlopend programma voor de toeschouwers, de beleving van gezelligheid en het “weer biejein kinne zeen” voor de aanwezigen. En natuurlijk ook de bijbehorende spanning en opwinding van een concours. Dit alles in het Witte Kirkske.

De titel ‘Remunjse Vastelaovessjlager 2022’ moet verdiend worden door de 11-koppige jury te overtuigen dat jij het leukste originele liedje hebt. Wie die jury is, wordt nog even geheimgehouden, maar wat de organisatie wel al kwijt wil is dat de jury zal bestaan uit 3 kasteleins uit Roermond, 3 oud prinsen van D’n Uul, 3 vakjuryleden en 1 vertegenwoordiger van de “11devande11de” én 1 vertegenwoordiger van de “Sjtasiefestasie”.

Naast een leuk geldbedrag voor de eerste plek van €500 wordt de vertolker van de ‘Remunjse Vastelaovessjlager 2022’ beloond met een optreden op de ‘Sjtasiefestasie 2022’ als ook de ‘11devande11de 2021’. De Sjeng Kraft Kompenei ruimt daar gezien de onderlinge samenwerking met D’n Uul, graag ruimte voor in.
 
Maar daar blijft het niet bij, want er worden uit de resterende deelnemers nog twee artiesten gekozen die zich ook mogen opmaken om hun liedje tijdens de ‘Stasiefestasie’ op het podium ten gehore te brengen.
 
Voor meer informatie, het reglement en aanmelding, zie de website www.dn-uul.nl.

Sluitingsdatum voor inschrijving is 15 oktober.

120821/HvL

Tags
Wellicht interessant