img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2021 07:36

Linda - Eindelijk, het is vakantie!

Panningen - 12 augustus 2021 - Eindelijk, het is vakantie! Je hebt er lang naar uitgekeken, nu heb je eindelijk wat (meer) tijd voor jezelf en elkaar. Nietsvermoedend zit je volledig relaxed op je tuinstoel met een drankje in je hand te genieten van de zon en het gezang van vogels om je heen. Dan plots, als door een wesp gestoken, schiet er een briljant idee door je hoofd! Tja je had het altijd al op je verlanglijstje staan, jouw eigen boek schrijven, maar tot dusver had je geen enkel idee waar dat dan over zou moeten gaan... 

Nu is dat anders, in je ontspannen hoofd ontvouwt zich een fantastisch verhaal!

Wat nu?

De beste verhalen worden niet bedacht, het lijken 'ingevingen'. Tijdens een ontspannen periode lijken we plots enorm creatief te zijn.

Een van onze auteurs vertelde ooit in totale verbijstering: "Het was kerstochtend en ik werd wakker met een boek in mijn hoofd..."

Zo kan het verkeren, het is aan jou wat je ermee doet.

Pak je het op? Ga jij dat briljante idee vorm geven? Of laat je het weer los ? Als je met vakantie bent, werkt je brein anders dan wanneer je in je dagelijkse beslommeringen zit. Reden te meer om ervoor te zorgen dat je een notitieboekje op zak hebt, voor het opschrijven van jouw ingevingen.

Zorg ervoor dat je de grote lijnen op papier zet, zodat je ze op een later moment eventueel uit kunt werken. Vergeet echter niet het gevoel dat je erbij krijgt, te noteren. Denk aan gebaren, geuren en kleuren, dialogen, gezichtsuitdrukkingen en emoties die bij je ingeving horen, of bij de omgeving waar je op dat moment bent.

Heb je de mogelijkheid om direct te starten met schrijven? Doe dat dan ook gewoon. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk en snel het op zulke momenten kan gaan...

Ik wens je een heerlijke vakantie toe met veel ontspannen momenten boordevol inspiratie en ingevingen.

Linda

Neem ook eens een kijkje op haar website

Stockfoto
120821/HvL

Wellicht interessant