img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-8-2021 08:30

Terug in de tijd - Grand Prix Roggel op 12 september 2011

Roggel - 28 augustus 2021 - Op 5 september 2021 wordt voor het eerst in 36 jaar de Grand Prix van Zandvoort gereden... als de rechtbank niet anders beslist. Maar dat klopt niet helemaal....precies 10 jaar geleden was Roggel in de ban van de Grand Prix van Roggel. Wekenlang stond het hele dorp op zijn kop en in het teken van Formule-1, met wereldkampioen Jenson Button in zijn Mercedes-McLaren. Leon van Lier heeft toentertijd een reportage gemaakt, die we hier graag nog eens online zetten. 

Over de Grand Prix Roggel 2011

Formule-1 wereldkampioen van 2009, Jenson Button, kwam het in zijn Mercedes-McLaren op een 2,6 km lang circuit op de straten in en rond Roggel opnemen tegen de snelste drie inwoners van Roggel. Zij hadden bij de kwalificatie de snelste tijden neergezet in een simulator. De uiteindelijke winnaar bleek Roy Heijmans die in de simulator sneller bleek dan Jenson Button op de weg. 

De Grand Prix van Roggel werd georganiseerd door Vodafone Thuis Internet, Bellen & tv samen met de gemeente Leudal. Leudal kreeg als één van de eerste gemeenten van Nederland toegang tot het supersnelle glasvezelnetwerk. 

Klik op de link hieronder om alle reportages terug te kijken die Leon van Lier toentertijd heeft gemaakt:
Grand Prix van Roggel 

Foto en videoreportage Leon van Lier
280821/HvL

 

Tags
Wellicht interessant