img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-8-2021 12:45

Petra - regelmaat en start verbouwing

Neer - 31 augustus 2021 - En dan zit de 1e week bij de Heikei er alweer op voor Emi. Lekker terug in haar vertrouwde ritme met dezelfde vertrouwde begeleiding en kindjes op de groep. Dat is echt te merken aan ons meisje. Ze begint weer beter in haar velletje te passen en dat is zo fijn. Heel langzaam komt de rust terug, maar ze heeft ook weer tijd nodig om te wennen aan het stramien van het opstaan, eten en klaarmaken voordat ze wordt opgehaald om naar de Heikei te gaan. 

Elke ochtend als ik ja zeg op haar vraag of ze wordt opgehaald, zie ik meteen het effect op haar. Haar oogjes staan rustiger en er verschijnt een klein lachje om haar mond.

Dinsdag hadden we een afspraak bij de tandarts CBT in Geleen. Ik ben zo blij dat we daar heengaan. Wat heeft die tandarts daar een engelengeduld. Niks geen dwang, maar rustig afwachtend totdat Emi vertrouwen genoeg heeft om in de stoel plaats te nemen. Al staat ze 20x op, geen enkel probleem. Emi mag zelfs meehelpen met het spiegeltje vasthouden, zodat de tandarts goed kan kijken. Als het is gelukt, blijven we herhalen wat een kanjer ze is en dan mag ze een cadeautje uitzoeken.

Omdat Dean bij opa en oma Nunhem was, bleven we daar eten en smikkelde ze nog van een lekker ijsje. Aan alles was te merken dat Emi het toch spannend had gevonden bij de tandarts, ze was moe. Op naar huis en lekker naar bed, maar die nacht kwam de spanning er toch uit en lag ze uiteindelijk bij ons in bed. Helaas kon ze de rust niet meer vinden en is mijn man om 6 uur met haar naar beneden gegaan.

Samen met iemand van de stichting Emi's Wereld zijn we woensdag en donderdag in Heythuysen naar diverse ondernemers gegaan, om te vertellen over de stichting en haar doel. Wat hebben de positieve reacties en aangeboden hulp ons geraakt. We hadden er totaal niets van verwacht en dan zoveel positieve respons.... Café de Tump heeft ons zelfs de zaal aangeboden, zodat daar op 8 oktober de Pubquiz ten goede van stichting Emi’s Wereld gehouden kan worden.

Ook via deze weg wil ik graag iedereen die ons een warm hart toedraagt en een bijdrage levert, op welke manier dan ook, enorm bedanken.

Ook Dagblad De Limburger heeft een artikel geschreven over ons sterke meisje en ook daarmee zijn er een hoop lieve mensen bereikt. 

Gisteren was het alweer maandag en is om 7.30 uur 's ochtends de verbouwing gestart. Gubbels Timmer- en Bouwbedrijf uit Buggenum doet de verbouwing. Het afdak is al weg en dat is erg raar om te zien. Maar omdat de snoezelkamer van Emi in onze huidige keuken komt, wordt onze keuken verplaatst naar de plek waar het afdak was. Dit zal bij Emi voor onrust zorgen, maar we weten dat het voor een supergoed doel is, dus nemen we de onrust er graag even bij. 

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Foto's Petra van Hees
310821/HvL

Wellicht interessant