img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-9-2021 07:01

Brand Vrijkenstraat in Roggel

Roggel - 1 september 2021 - In een timmerwerkplaats achter een te koop staande woning aan de Vrijkenstraat in Roggel is op woensdag 1 september omstreeks 18.00 uur brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Er werd groot opgeschaald. Rond 19.00 uur was de brand onder controle. De brandweer heeft het aangrenzende pand kunnen behouden. De exacte oorzaak van de brand is niet bekend. Dat zal onderzoek moeten uitwijzen. Het pand is zwaar beschadigd geraakt.

De brand die in het midden van de timmerwerkplaats is ontstaan sloeg na een tijdje door het dak naar buiten. De brand veroorzaakte flinke zwarte rook die richting de kern van Heythuysen dreef. De brandweer heeft eerst ingezet op behoud van een aangrenzend pand. Dankzij deze inzet is de brand niet overgeslagen naar dit pand. Vervolgens heeft de brandweer de brand snel kunnen blussen. Er was tijdens de brand niemand in het pand aanwezig. De exacte oorzaak van de brand is niet bekend.

Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. Het pand is door de brand zwaar beschadigd geraakt. Stichting Salvage is opgeroepen om te komen. Deze stichting werkt namens de gezamenlijke verzekeraars in Nederland en biedt steun en hulp aan gedupeerden van onder andere brand. 

Foto en video: DeltaLimburg.nl
010921/HvL

Wellicht interessant