img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2021 12:21

Veilig Verkeer Nederland - de scholen zijn weer begonnen!

Limburg - 3 september 2021 - Op maandag 6 september beginnen de scholen weer in onze regio. Dat leidt ongetwijfeld tot meer verkeersdrukte, zowel op de weg als op de fietspaden. Voor iedereen weer even wennen en natuurlijk extra spannend voor de brugklassers met hun nieuwe thuis-schoolroute. Ze hebben nog niet zoveel verkeerservaring en voelen de druk om erbij te horen. Scholieren zijn in het verkeer dan ook erg gebaat bij oplettende volwassenen. 

img

Veilig Verkeer Nederland geeft tips:

1. Werk vanuit huis

Door de coronamaatregelen hebben veel mensen ontdekt dat fysieke afspraken vaak niet nodig zijn. Is thuiswerken ook voor jou een mogelijkheid? Dan is dat zeker in deze periode een mooie bijdrage aan veiliger verkeer!

2. Vertrek op tijd

Moet je toch naar je werk of een andere bestemming? Als je iets eerder van huis vertrekt heb je meer tijd om ontspannen en veilig van A naar B te komen. Ook ben je dan geduldiger naar je medeweggebruikers - waaronder scholieren - toe. 

3. Matig je snelheid

Wist je dat als de gemiddelde snelheid zakt van 50 naar 49 km/uur, dit naar verwachting leidt tot 5,9% minder doden en 4% minder ernstig gewonden? Rijd in deze periode daarom het liefst net wat rustiger dan normaal, zeker in de omgeving rond scholen.

4. Rij MONO

Onze telefoon is de grootste bron van afleiding tijdens het rijden. Ga ongestoord onderweg door hem op te bergen en meldingen uit te schakelen, bijvoorbeeld met de MONO-app AutoModus. Zo kun je je aandacht goed bij het verkeer houden.

5. Vermijd schoolzones

Rond het openen en sluiten van de scholen is het vaak extra druk in de schoolomgeving. Is een andere route mogelijk? Vermijd dan wegen langs scholen. Rustiger voor jou en voor de scholieren.

6. Pak de fiets

Kun je ook op de fiets naar je bestemming? Dan is het een idee - om net als veel kinderen en scholieren - op de fiets te stappen in deze periode. Zo zijn er minder auto's op de weg en ben je nog gezond bezig ook!

Meer informatie over de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' is hier te vinden

Stockfoto/ontwerp DeltaLimburg.nl
030921/WW

Tags
Wellicht interessant