img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2021 20:42

Bisschop Harrie Smeets naar Lourdes en te zien in Geloofsgesprek op NPO2

Roermond - 3 september 2021 - Als de omstandigheden het toelaten, zal bisschop Harrie Smeets van 9 tot 13 september onder medische begeleiding een kort bezoek aan Lourdes brengen. Hij wordt vergezeld door een aantal familieleden en goede vrienden. Ze reizen met een speciale rolstoelbus naar de bedevaartplaats in Zuid-Frankrijk. Op zondag 12 september wordt op NPO2 in het Geloofgesprek een interview met bisschop Smeets uitgezonden dat onlangs is opgenomen. 

img

TV-mis

Op zondag 12 september zendt de KRO-televisie vanuit de grot van de verschijningen in Lourdes een rechtstreekse eucharistieviering uit bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Limburgse Bedevaart, die sinds een aantal jaren opereert onder de naam Huis voor de Pelgrim.

Hoofdcelebrant in deze viering is hulpbisschop Herman Woorts van het aartsbisdom Utrecht, die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie referent is voor bedevaarten. Bisschop Smeets zal ook bij deze viering aanwezig zijn.

De eucharistieviering vanuit Lourdes is te zien op NPO2 op 12 september 2021, aanvang 10.00 uur.

Geloofsgesprek

Voorafgaand aan deze eucharistieviering wordt een interview met Mgr. Smeets uitgezonden, dat Leo Fijen onlangs met hem opnam voor het TV-programma Geloofsgesprek.

Dit interview is te zien op NPO2 op 12 september 2021, aanvang 9.45 uur.

Foto Leon van Lier
030921/HvL

 

Wellicht interessant