img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2021 09:30

Robin - Hoe serieus neem jij jezelf?

Roggel - 20 september 2021 - In gesprek met klanten komt regelmatig naar boven dat tijd vinden om gezond te koken lastig is. Of tijd om te sporten. Of tijd voor zichzelf. Of tijd om éch te ontspannen. En zelf betrap ik me daar ook vaak op dat ik dat zo ervaar. Alsof de tijd wordt opgeslokt. En toen ik daar eens over na ging denken hoe dat precies kwam, kwam de volgende peptalk in mij naar boven.. Ik hoop dat jij er ook wat aan hebt en dat als je je aangevallen voelt realiseert dat er werk aan de winkel is!

Hoe serieus neem jij jezelf?

Allemaal leuk en aardig als je er altijd voor anderen bent. Altijd maar inspringt voor een collega, een vereniging of vriendin of familielid die het nodig heeft. 

Maar denk ook aan jezelf. Wat heb jij nodig om je goed te blijven voelen? Roep je al maanden dat je graag 2x of 3x in de week wilt sporten, gezonder wilt eten, of echt eens beter je maaltijden wilt aankleden, zodat je 's avonds niet zo loopt te snoepen?

Zorg dan dat dat prioriteit krijgt. No matter what. En ga van daaruit weer de behulpzame moeder, vriendin of partner uit hangen. Niet andersom.

Diegene die zichzelf serieus genoeg neemt, maakt dit prioriteit ongeacht wat zich voordoet. Diegene die zichzelf liever voorbij rent, of altijd maar blijft roepen ik zou graag.. die blijft achter de feiten aanlopen. Ook diegene die zich altijd maar overal verantwoordelijk voor voelt (heel lang gedaan, maar gaat je niets brengen).

En natuurlijk is het op sommige momenten net wat meer een uitdaging.. Maar juist dan moet je tijd inbouwen om terug te komen bij jezelf. Dus. Neem jij jezelf serieus of niet?!

En zo ja. Dan blok elke week momenten voor jezelf! Al is het 5 minuten. 

Ik doe dit vaak op zondagavond. Dan bekijk ik mijn agenda en kijk ik hoe ik mijn week zou willen indelen en leg ik dat langs de afspraken die ik heb staan. En soms zitten mijn dagen ook helemaal vol, maar dan kies ik bewust om de week erop wat meer rust in te lassen, of sta ik een half uur eerder op om net nog even buiten te wandelen of rustig een kop koffie te drinken.

Denk vooral in kleine stapjes en denk niet meteen dat kan ik niet want... er zijn altijd mogelijkheden. Echt!

Goed, mijn punt is duidelijk!

Mocht je er niet aan uitkomen, of kijk je op tegen het 'normale ritme' na de lockdown en vakantieperiode? Laten we dan eens samen kijken wat wél voor je werkt en hoe jij wel kunt zorgen voor blijvende gezonde gewoontes.

Ik wens je een hele fijne vruchtbare week! 

Liefdevolle groet, Robin

VOEDINGSCHECK – Van Natura Gezond (van-natura.nl)

Foto Robin Seuren
200921/HvL

Wellicht interessant