img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2021 11:55

Linda - Het geheim van de amulet

Panningen - 9 september 2021 - Een oude dame zit in haar tuin onder een treurwilg op een stoel, na te denken over alles wat ze heeft zien veranderen in al die jaren. Ze maakt zich zorgen, vooral over de natuur. Als ze haar huis te koop zet, besluit ze een amulet te verstoppen in een holletje onder de prachtige treurwilg, in de hoop dat iemand het zal vinden en bereid is om over de natuur te leren.

De tijd verstrijkt en de oude dame verkoopt haar huis aan Merel en haar vader en moeder. Op een dag ontdekt Merel het holletje in de treurwilg en vindt de amulet. Peinzend zit ze onder de boom te bedenken wat dit te betekenen heeft, als ze plots een zacht gefluister hoort. Ze schrikt zich een hoedje als ze bemerkt dat de boom waar ze tegenaan zit kan praten! De boom vertelt haar over de oude dame, haar zorgen over de natuur en de amulet. Verbijsterd hoort Merel het aan. Ze besluit dat ze meer wil leren om de natuur te helpen.

Het avontuur voert haar langs de natuurelementen aarde, water, vuur en lucht waarbij ze veel leert over zichzelf en de natuur om haar heen. Ze ontmoet er allerlei bijzondere dieren, die haar allemaal iets meegeven. Met een tor kijkt ze in de aarde, eenhoorn laat haar vliegen, een draak leert haar wat vuurkracht is en mevrouw Zwaan laat zien dat ze geen lelijk eendje is. Dol enthousiast besluit Merel om ook de kinderen in haar klas meer te leren over de natuur, en wat zij in hun eigen omgeving kunnen doen om te helpen.

'Het geheim van de amulet' is een sprookjesachtig kinderboek geschreven door Yvonne van de Roer-Schrijver. Het is voorzien van fantasierijke foto’s, die je verbeelding weten te prikkelen.

Het geheim van de amulet | Yvonne van de Roer-Schrijver | ISBN: 9789491920851

Linda

Neem ook eens een kijkje op haar website Bullseye Publishing.

Foto Linda Gielen
090921/HvL

Wellicht interessant