img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-9-2021 11:38

Cuypershuis in Roermond viert status ‘Iconic House’

Roermond - 12 september 2021 - Het voormalige woonhuis van architect Pierre Cuypers in Roermond is onlangs opgenomen in het prestigieuze internationale Iconic Houses Network. Op zaterdag 11 september besteedde het Cuypershuis aandacht aan de toetreding tot dit netwerk in aanwezigheid van de directeur van het Iconic Houses Network en wethouder Pleyte. Met onder andere de onthulling van een plaquette aan de gevel van het museum en een poëtische voordracht van Quirien van Haelen.  

Cuypershuis

Het Cuypershuis is gevestigd in een uniek gebouw. Op 25-jarige leeftijd bouwde Pierre Cuypers het pand aan de rand van zijn geboortestad Roermond. Cuypers gebruikte het om er te wonen met zijn familie. Bovendien was een groot deel ervan bestemd voor ateliers waar tekenaars, schilders, beeldhouwers en andere ambachtslieden werkten.

Tegenwoordig kunnen bezoekers in dit voormalige woonhuis en werkplaats kennis maken met het leven en werk van Pierre Cuypers. Tijdens het weekend van 11 en 12 september is het Cuypershuis gratis toegankelijk van 11 tot 17 uur.

Foto en reportage Gerard van den Braak
120921/HvL

Tags
Wellicht interessant