img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2021 09:23

Stacaravan op camping De Hatenboer Roermond verwoest door brand

Roermond - 19 september 2021 - Zondagnacht, rond 2.30 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand in een stacaravan op camping De Hatenboer in Roermond. De eigenaren hebben bijtijds de caravan kunnen ontvluchten en zijn ongedeerd gebleven. De stacaravan is compleet uitgebrand. Door snel ingrijpen van de brandweer is voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar belendende percelen. Tijdens het blussen explodeerden enkele propaan gasflessen, waarbij niemand gewond is geraakt. 

img

Bij aankomst van de brandweer, stond de stacaravan in lichterlaaie. Enkele andere caravans en het restaurant van camping "De Hatenboer", staan op korte afstand (vijf meter) van de brandende caravan. Door snel ingrijpen van de spuitgasten is erger voorkomen en bleef de ellende bespaard doordat de brand zich niet uitbreidde naar belendende percelen.

De (mannelijke) eigenaar die de brand ontdekte, wekte zijn vrouw en konden samen bijtijds de stacaravan ontvluchten. Zij zijn door de beheerder/eigenaar van de camping opgevangen en krijgen tijdelijk nieuw onderdak.

Tijdens het blussen explodeerden enkele propaan gasflessen. Hierbij raakt niemand gewond. De stacaravan van ongeveer 6 bij 10 meter, is compleet uitgebrand.

Het sein "brand meester", is om 2.56 uur gegeven. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd.De rook heeft geen overlast gezorgd voor de nabije omgeving.

Of de politie een onderzoek doet naar de oorzaak van de brand, is op dit moment niet bekend.

190921/HvL

Wellicht interessant