img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-10-2021 11:15

Petra - de verbouwing vordert

Neer - 5 oktober 2021 - De verbouwing gaat best snel. Inmiddels is de muur tussen de kamer en keuken eruit en wordt steeds meer zichtbaar hoe het gaat worden. De veranderingen doen veel met Emi maar dat was te verwachten. De elektriciën is geweest en de loodgieter en die hebben veel stof laten opwaaien. Letterlijk! Alles zag grijs, maar dat is dan alweer achter de rug. 

Ik merk na 9 jaar dat het niet slapen en altijd over-alert zijn me soms opbreekt en de laatste weken wel heel erg. Waar ik normaal gesproken tussen de afspraken, telefoontjes en alles wat er geregeld moet worden voor Emi kan rusten, gaat dat nu niet. Emi is de hele tijd overprikkeld en dat is heftig.

Ik heb aan de bel getrokken en afgelopen woensdag kwam een oude bekende begeleidster van Emi opnieuw kennismaken. Het voelde voor ons en Emi vertrouwd en dat is zo fijn. Iemand die Emi en ons kent en daardoor weet wat er hier speelt. Ze komt op woensdag en vrijdag als Emi naar huis komt om ons te helpen en te ontlasten.

Afgelopen vrijdag is ze met Onno en de kinderen gaan zwemmen bij de Heikei omdat ik op de markt in Heythuysen stond om wafels, cupcakes en haakwerken te verkopen voor Emi's wereld. Sommige mensen vroegen om ons verhaal en tja, ik ben ook maar een mens dus ik hield het niet altijd droog. Er waren super mooie gesprekken en mensen die geraakt werden door onze strijdlust.

Natuurlijk vechten we hard voor ons meisje voor ons is dat vanzelfsprekend. Iedereen die op die dag iets van ons gekocht heeft of zomaar een donatie deed, ontroerde me echt want dit had ik totaal niet verwacht.
De actie is meerdere malen gedeeld op Facebook en ook hierop kregen we bestellingen.

Zelfs een van Van Loon Kaaskanjers, die ben ik zaterdagmorgen gaan brengen en deze lieve dame vroeg of we posters hadden die ze op kon hangen. Toen ik vertelde dat er haakwerken speciaal voor Emi gemaakt werden, wilde ze dit ook graag voor ons doen. Yvon staat met haar heerlijk producten op 9 markten waaronder op de zaterdagmorgen in Neer. 

We gaan nog een paar keer de wafelactie houden want de opbrengst was echt heel mooi! Grote dank naar iedereen die ons steunt op welke manier dan ook!!!!

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Neem ook eens een kijkje op de website van de stichting www.emiswereld.nl. Elke vorm van hulp of ondersteuning is van harte welkom en wordt enorm gewaardeerd.

Foto's Petra van Hees
051021/HvL

 

Wellicht interessant