img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-10-2021 19:56

Prachtig resultaat inzameling Leudalzangers voor Emi's Wereld

Heythuysen - 12 oktober 2021 - Afgelopen zondag gaven De Leudalzangers een drukbezocht Popklassiekers try-out concert bij Galerie en beeldentuin Bont en Blauw in Heythuysen. Het concert was gratis, maar De Leudalzangers hielden wel een inzameling voor stichting Emi's Wereld, die zich inzet om een snoezelkamer te realiseren voor de 9-jarige meervoudig gehandicapte Emi, thuis in Neer. Vanavond werd het prachtige eindbedrag van € 336,85 overhandigd aan de stichting, in aanwezigheid van Emi's moeder Petra van Hees.

Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi via haar columns bij DeltaLimburg.nl.

Emi's Wereld

Stichting Emi's Wereld zet zich op allerlei manieren in om het geld bij elkaar te krijgen voor de realisatie van Emi's snoezelkamer, zodat Emi ook thuis kan ontspannen en tot rust kan komen. Onder andere met een veiling, waarin diverse diensten en producten geheel belangeloos ter beschikking worden gesteld door regionale ondernemers en betrokken particulieren. De opbrengst komt geheel ten goede aan Emi's snoezelkamer. 

De Leudalzangers

De Leudalzangers is een mannenkoor uit Heythuysen. Het koor is opgericht in 1982 en de meeste leden komen uit de gemeente Leudal, maar ook uit andere gemeentes. Momenteel telt het koor 40 leden. Er wordt een enorm gevarieerd repertoire gezongen tijdens diverse concerten. Het koor repeteert elke dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in De Bombardon in Heythuysen. 

Foto's DeltaLimburg.nl
121021/HvL

 

Wellicht interessant