img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-2-2019 14:55

Bronsgieterij Custers uitgebreid met koffiebar

Grathem - Bronsgieterij Custers in Grathem wordt uitgebreid met een koffiebar. Het college van de gemeente Leudal heeft ingestemd met de conceptaanvraag. In de bronsgieterij worden regelmatig rondleidingen en workshops gegeven. In de koffiebar met circa 25 zitplaatsen willen de initiatiefnemers onder andere koffie, thee en lunches verzorgen voor bezoekers van de bronsgieterij, maar ook passerende wandelaars en fietsers zijn van harte welkom. De koffiebar zal tijdens weekenden open zijn. Vanuit recreatie en toerisme wordt het initiatief, het openen van een koffiebar, positief beoordeeld. 

img

Wethouder Arno Walraven: “De gemeente Leudal heeft behoefte aan meer diversiteit van dagrecreatieve voorzieningen. Het is van belang dat er naast wandelen en fietsen ook andere activiteiten worden aangeboden in onze gemeente. Dit om bezoekers langer in de gemeente te houden. De bronsgieterij maakt deel uit van het rijke culturele leven van Leudal. Een koffievoorziening ter ondersteuning van deze activiteit is dan ook logisch. Op deze manier kan aan de gasten een extra stukje beleving worden geboden.”

De koffiebar wordt gerealiseerd in één van de twee bedrijfswoningen van bronsgieterij Custers. Voor de fietsers worden een fietsenstalling gerealiseerd en de mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden.

Bij een agrarisch bedrijf is kleinschalige dagrecreatie en horeca ten dienste van de extensieve recreatie in het buitengebied c.q. ondersteunend aan wandel- en fietsroutes toegestaan op basis van een binnenplanse afwijking van het bestemmingsplan. De koffiebar valt onder categorie 1 'lichte horeca/dagzaken' zoals opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied.

Foto Joost Custers

Wellicht interessant