img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-10-2023 16:50

As Equals Festival voor bewustwording van gelijkheid

Roermond - 12 oktober 2023 - Van vrijdag 10 november tot en met woensdag 15 november vindt bij ECI cultuurfabriek in Roermond het As Equals Festival plaats. Tijdens dit festival worden verschillende aspecten van het ‘anders’ zijn aan het licht gebracht om zo mensen bewuster te maken van ons aller gelijkheid. En dat doen ze met twee dansvoorstellingen, zes films, een dansavond, een expo en een lezing. Hieronder het programma.

img

Mens 

Want uiteindelijk zijn we allemaal mens. We hebben dezelfde behoeftes en verschillen in de basis niet van elkaar. Dit jaar staat As Equals in het teken van mensen met een beperking. Maar ja, wat is een beperking? En wanneer voelen we ons beperkt? Dat is moeilijk te definiëren en voor iedereen anders.  

Dansvoorstellingen 

Op vrijdag 10 november staat Redo & Denden met Remla in het theater. Een dansvoorstelling over of onze werelden daadwerkelijk zo verschillend zijn?  De internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ en ontving in 2020 een Koninklijke onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.   

Op zaterdag 11 november neemt 20 Hertz de zaal over. Het team en de dansers van 20Hertz vormen een diverse mix van mensen met alle auditieve gradaties (doof, slechthorend en horend), maar één ding hebben ze gemeen: allemaal showpony’s die graag op het podium staan. Deze show is gratis te bezoeken. 

En om 15.00 een gratis workshop waar je de werkwijze van 20 Hertz kan ervaren. Zin in de workshop? Meld je dan aan per e-mail via info@20hertz.nl 

Films 

Dan zijn er nog zes prachtige films te zien gedurende het festival. Films die gaan over herstel, wilskracht, dromen, verstandelijke en lichamelijke 'beperkingen’, Parkinson en breinen die anders werken. Laat je onderdompelen in een wereld van ‘schijnbare’ beperkingen. 

Lezing 

Op woensdag 15 november zal Koen Versleijen zijn verhaal delen. Hij heeft het Syndroom van Usher. Dit betekent dat hij blind wordt en slechthorend is.  Hij vertelt open en eerlijk over zware tegenslagen en het tonen van veerkracht, gebracht met een gezonde dosis humor en zelfspot.  

Expo 

Tot en met zondag 12 november kun je de expo “Uit de Kunst” bezichtigen. Deze expo viert de veelzijdigheid en creativiteit van kunstenaars met een verstandelijke ‘beperking'.

Muziek 

En dat is nog niet alles. ECI is er voor iedereen. En dansen dus ook. Op zaterdag 11 november zal Poppodium Onbeperkt in samenwerking met PSW en Stichting de Boventoon een onvergetelijke dansavond bezorgen voor iedereen, met of zonder (verstandelijk) beperking.  

Over het As Equals Festival

Het As Equals festival is een jaarlijks terugkerend festival van Filmtheater De Nieuwe Scene en ECI cultuurfabriek Roermond, i.s.m. diverse lokale partners. Een festival waarin onze gelijkheid wordt benadrukt, dat we allemaal hetzelfde zijn, maar ieder in zijn eigen jasje. 

 

Kaartverkoop

 

Tickets zijn te koop via de website ecicultuurfabriek.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

121023/HvL
 

Wellicht interessant