img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-11-2021 05:05

Linda - Daar lag lach je dan

Panningen - 4 november 2021 - Sommige boeken zouden nooit geschreven mogen worden en het boek 'Daar lag/lach je dan' van Natasja Mom is er daar een van. Haar zoon, Youri Mom, zou over een kleine 10 dagen 17 jaar geworden zijn. Het leven liep echter anders. Helaas is Youri niet ouder dan 11 jaar mogen worden. Als uitgever hanteren wij de slogan 'we don't just publish books, we publish dreams' (we publiceren niet zomaar boeken, we publiceren dromen)....

...Voor Natasja Mom was het de droom om haar zoon en het verhaal wat hen overkwam als gezin, voort te laten bestaan. 

Zoals het Joodse gezegde luidt : 'Je bent pas dood als je naam niet meer genoemd wordt'.

Natasja is dan ook vastberaden om haar zoon en de wijsheid die hij in zich droeg voort te laten bestaan. Het boek is een droom, haar verhaal een nachtmerrie... Het boek neemt je mee naar een onbezorgde vakantie van het vijfkoppige gezin.

Youri, een sociale jongen die altijd in de weer was met klimmen, voetballen en kattenkwaad uithalen vertelt zijn ouders tijdens deze vakantie voor het eerst over pijn in zijn schouder. Zijn ouders denken dat hij zich heeft bezeerd tijdens het spelen en schenken er niet al te veel aandacht aan. Eenmaal thuis aangekomen hebben de artsen slecht nieuws voor het jonge gezin, Youri heeft een zeldzame vorm van botkanker, Ewing-sarcoom genaamd.

Het gezin is gebroken, maar blijft vastberaden en strijdlustig. Samen zullen ze deze donkere periode doorkomen en alles op alles zetten om de Youri beter te maken. Een hevige periode breekt aan. Natasja steekt in haar boek niet onder stoelen of banken wat er gebeurd met een gezin dat te maken krijgt met een ernstige (ongeneeslijke) zieke. Het boek is rauw en taboedoorbrekend, geschreven als 'een film'.

Ook besteedt ze aandacht aan het nu, en hoe ze na 5 jaar omgaan met wat hen als gezin overkomen is en hoe het doorwerkt tot de dag van vandaag...

Bekijk ook eens deze video waarin de familie voorleest uit het boek.

Daar lag lach je dan | Natasja Mom (Ewing Sarcoom, kanker, botkanker, oncologie,... |ISBN 9789491920882

Ik wens je veel dankbaarheid toe voor al het mooie in je leven. Linda   

Neem ook eens een kijkje op haar website Bullseye Publishing.

Foto's Linda Gielen
041121/HvL

Wellicht interessant