img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-11-2021 02:08

Maasgouw haakt aan bij wandelroute Liberation Route Europe

Maasgouw/Thorn - 9 november 2021 - Limburg is volop bezig met de voorbereidingen voor de Liberation Route Europe Hiking Trail; wandelen in het spoor van de geallieerden tijdens 1943-1945. De Limburgse etappe verbindt Limburg met historische gebieden en vertelt het verhaal van de bevrijding van Limburg. Maasgouw maakt ook deel uit van deze hoofdroute. Een aantal belangrijke locaties langs de route worden gemarkeerd met zogenoemde Vectors of Memory, zo ook in Thorn.

img

Naast de doorgaande wandelroute worden er ook lokale ommetjes ontwikkeld om nog meer herinneringen aan de bevrijding van Limburg zichtbaar te maken. Zo komen er ook ommetjes in de gemeente Maasgouw.

Het totale routenetwerk in Europa omvat maar liefst 10.000 kilometer. 

Vectors of Memory

Een aantal belangrijke locaties langs de route worden gemarkeerd met zogenoemde Vectors of Memory. Deze markeringen op de route zijn ontworpen door de bekroonde Pools-Joodse architect Daniel Libeskind, ook bekend van het onlangs onthulde Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Zij wijzen niet alleen de weg, maar attenderen de wandelaar ook op bijzondere plekken en historische gebeurtenissen.

In de hele provincie Limburg worden 30 Vectors of Memory geplaatst. Zo komt er ook een Vector of Memory in Thorn. 

Wandelnetwerk

Op www.liberationroute.com is het volledige internationale wandelnetwerk te vinden, inclusief alle verhalen langs de route en een routeplanner om een eigen wandelroute in de voetsporen van de geschiedenis uit te stippelen.

Foto Liberation Route Europe
091121/HvL

Wellicht interessant