img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-11-2021 11:32

Ontwikkelingen 'Land van Thorn'

Thorn - 12 november 2021 - De omgeving van Thorn is volop in ontwikkeling: vakantiepark Maasresidence is volop in aanbouw, de komende jaren komt er nog een nieuw hotel aan de Grootheggerplas, er loopt een traject om de dijken te versterken en er staan verschillende natuurontwikkelingen gepland. Ook wordt er een plan gemaakt om een nieuwe bestemming te vinden voor de fabrieksgebouwen aan de Meers. De gemeente Maasgouw is hierbij het centrale aanspreekpunt, ook voor inwoners en lokale ondernemers.

img

Economische impact

Al deze ontwikkelingen hebben een flinke impact op Thorn. In economisch opzicht wordt er door verschillende partijen tot ruim 150 miljoen euro geïnvesteerd. Hiermee zijn de ontwikkelingen in Thorn en omgeving één van de grootste gebiedsontwikkelingen die de komende jaren in onze regio plaatsvinden. Niet alleen zorgen de investeringen voor een forse toename van de werkgelegenheid. Ook gaan al die extra toeristen geld uitgeven bij supermarkten, restaurants en winkel in Thorn en omgeving.

Plan van aanpak

De gemeente Maasgouw is als enige partij bij al deze ontwikkelingen in de omgeving van Thorn betrokken. Hierdoor is de gemeente het centrale aanspreekpunt voor alle partijen die het gebied ontwikkelen, maar ook voor inwoners en ondernemers die willen meedenken en meepraten over de eigen omgeving en de impact van de ontwikkelingen hierop.

Bij het bepalen van de prioriteiten en samenhang tussen al die activiteiten neemt de gemeente Maasgouw nu actief een rol. Om ontwikkelingen op elkaar af te stemmen en om in te spelen op de impact ervan heeft Maasgouw nu een plan van aanpak geschreven. Dit plan van aanpak wordt de komende maanden uitgerold. 

Meer informatie

Op de website van de gemeente Maasgouw is alle informatie te vinden over de ontwikkelingen in de omgeving van Thorn en hier vindt u ook de contactpersonen.

Foto Leon van Lier
121121/HvL

Wellicht interessant