img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2021 08:00

Ook dit jaar geen Kaarsenfeest in Stevensweert

Stevensweert - 15 november 2021 - Sinds 1998 organiseert de Stichting Kaarsenfeest Stevensweert in de kersttijd op en rondom het historische Jan van Steffeswertplein in het vestingstadje het Kaarsenfeest met optredens van koren en muziekensembles. Het stichtingsbestuur heeft tot haar spijt in verband met de coronamaatregelen moeten besluiten dat het Kaarsenfeest ook dit jaar niet kan doorgaan. Wel zorgt de stichting ervoor dat er ook dit jaar weer kerstbomen op het Jan van Steffeswertplein geplaatst worden.  

img

Tijdens het jaarlijkse Kaarsenfeest in Stevensweert branden altijd vele kaarsen achter de ramen van de prachtige panden aan het historische Jan van Steffeswertplein, aangevuld met extra lichtversieringen en kunnen bezoekers geniet van diverse (muzikale) activiteiten in advents- en kerstsfeer. phanus, in het Protestants kerkje en het Trefcentrum worden er zowel vocale als instrumentale concerten gegeven in advents- en kerstsfeer.

Deze traditie is ontstaan in navolging van de stad Gouda. In combinatie met de muziek en zang in de Rooms Katholieke kerk, het Protestants kerkje, het Streekmuseum, de pastorie en het gemeenschapshuis aan het plein zorgt dit voor een unieke, intieme en romantische Kerstsfeer.

Ook de editie 2020 kon helaas vanwege corona geen doorgang vinden.

Het bestuur van Stichting Kaarsenfeest Stevensweert: "Wij hopen dat we het volgend jaar weer een mooi Kaarsenfeest mogen organiseren".

151121/HvL
 
          

Wellicht interessant