img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-11-2022 20:15

D’n Uul presenteert de Uule-etalage én Uule-expositieruimte

Roermond - 9 november 2022 - Voor het vijfde jaar richt Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul in de binnenstad etalages in én dit jaar voor de tweede keer een extra expositieruimte aan de Hamstraat 19. De expositieruimte is elke zaterdag in november en in januari tot aan de Vastelaovend open en gratis te bezoeken. Begin januari wordt de tweede etalage ingericht op de Heilige Geeststraat.

img

Hier presenteert D’n Uul onderdelen van haar ‘Vastelaoveskultuur en hiestorie’ met dit jaar als hoofdthema de Aad-Prinse van D’n Uul. Nog nooit zijn zoveel memorabilia van Uule-Prinsen bijeengebracht.  

Daarnaast is er in de vitrines onder andere aandacht voor de Raod van XI en de Technische commissie van D’n Uul. Op kunstzinnig vlak is er een expositie van karikaturale tekeningen van ‘de Hamsjtraot mit vastelaovend’ van Gerard Nizet, aangevuld met enkele unieke foto’s van die straat waar vroeger bv. het Uulenes lag. Onder de titel ‘zeukplaetjes, wo sjleit det op’, worden bezoekers ook actief uitgedaagd om mee te doen.  En tenslotte maken de vele unieke Uule-memorabilia, uit het archief van D’n Uul of in bruikleen, het beeld van de ‘Remunjse vastelaovend’ compleet.

Oproep

D’n Uul doet ook dit jaar weer een oproep aan Roermondenaren die nog Uulememorabilia op de zolder hebben liggen, om deze te doneren. Vorig jaar heeft dat bijvoorbeeld een uniek prinsenkruis van Prins Zjaen I Geradts uit 1948 opgeleverd en diverse boekjes, foto’s enz.

Opening

De opening van de etalage én expositieruimte is op zaterdag 12 november om 10.33 uur door voorzitter/vorst Dirk I Franssen van D’n Uul.

Toegankelijk voor publiek

Voor iedereen - de expositieruimte is van 10.30 tot 16.00 uur geopend op alle zaterdagen in november en alle zaterdagen vanaf januari tot aan de Vastelaovend.

Op afspraak - Voor groepen is er ook de mogelijkheid om op afspraak de presentatie te komen bekijken, eventueel in combinatie met een korte ‘vastelaovesrondleiding’ in de omgeving van de Hamstraat in Roermond.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

091122/HvL

 

 

Wellicht interessant