img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-11-2021 10:35

Uitslaande brand loods in Roggel

Roggel - 20 november 2021 -  De brandweer is vanochtend even na half zeven uitgerukt naar een uitslaande brand aan de Tramstraat/Hoek in Roggel. Er zijn geen personen bij betrokken geweest. De brand in de loods van circa 20 bij 40 meter was fel op het moment dat de brandweer aankwam. De brandweer heeft in eerste instantie ingezet op behoud van de bebouwing aangrenzend aan de loods. Door de snelle inzet is dit ook gelukt. De oorzaak van de brand heeft zeer waarschijnlijk relatie met de aanwezige houtkachel.

Er waren geen mensen aanwezig in de loods. Wel zouden er eventueel nog katten binnen hebben gezeten maar de brandweer heeft geen dieren aangetroffen. Rond half acht vanochtend was de brand onder controle.

Omdat er in de directe omgeving beperkt bluswater voorhanden was, zijn drie waterwagens mee gealarmeerd. Ook een redvoertuig en twee blusvoertuigen zijn ingezet. In de loods bevond zich een opslag van Indonesische spullen zoals beelden en houtwerk.

De oorzaak van de brand heeft zeer waarschijnlijk relatie met de aanwezige houtkachel. De brandweer is nog enige uren met de nablussing in de weer geweest.

Foto's DeltaLimburg.nl (aan de buitenkant is weinig te zien van de schade die de brand 
heeft aangericht)

Wellicht interessant