img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-11-2021 09:19

Aanvaring twee vrachtschepen bij Maasbracht, zwavelzuur aan boord

Maasbracht/Echt - 24 november 2021 - Woensdagmiddag even voor 16.00 uur heeft ter hoogte van Maasbracht een aanvaring plaatsgevonden tussen twee vrachtschepen. Daarbij heeft een schip, met ruim 400 ton zwavelzuur aan boord, flinke schade opgelopen waardoor er water het schip in kon stromen. Bij het incident is niemand gewond geraakt en er is geen gevaar geweest voor de bevolking in de omgeving. Uit voorzorg werd de omgeving afgezet en is er groot ingezet door de hulpdiensten.

img

Toen eenmaal duidelijk was, dat er alleen sprake was van een scheur in de romp van het schip is er ingezet op het drijvend houden van dit schip. Met pompen is het water uit het ruim gepompt zodat het schip niet ging zinken. Een expert met de hulp van duikers gaat een plan maken hoe het schip verder behandeld moet worden voordat het weer mag varen. Ook het schip in Maasbracht zal eerst onderzocht worden.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de lading van het schip overgepompt gaan worden, zodat het schip veilig geborgen kan worden. Er is geen gevaar geweest voor de bevolking in de omgeving. Om veiliger te kunnen werken wil men met het overpompen wachten tot er weer daglicht is.

De situatie is stabiel en er worden geen complicaties meer verwacht. Alle wegafsluitingen zijn opgeheven behoudens de toegang van de loswal. Daar zullen voorlopig nog werkzaamheden plaatsvinden als voorbereiding op de bergingsactie.

Onder begeleiding van rijkswaterstaat is het eerder stilgelegde scheepvaartverkeer ook weer op gang gekomen. 

241121/HvL
 

Wellicht interessant