img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-2-2019 13:20

Unieke samenwerking ten behoeve van WMO en Jeugdhulp M-Limburg

Roermond - Op 20 februari 2019 hebben 18 Midden-Limburgse (jeugd)zorg- en welzijnspartijen en de gemeenten in Midden-Limburg Oost een convenant ondertekend voor een unieke samenwerking die uitgaat van de behoeften van de inwoners en waarbij duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid de uitgangspunten vormen. Elke persoon met zijn kwaliteiten en ondersteuningsbehoefte die zo veel als mogelijk met zijn eigen netwerk zelf regie voert over zijn eigen leven vormt de basis daarvoor. Het doel van de samenwerking is kwalitatief goede zorg leveren binnen de door de lokale gemeenteraden vastgestelde budgettaire kaders.

img

De betrokken partijen zijn Gemeente Roermond, Gemeente Roerdalen, Gemeente Echt-Susteren, Gemeente Maasgouw, Vincent van Gogh, Met GGz, De Zorggroep, Wel.kom, Algemeen Maatschappelijk Werk, Tzorg, PGZ, Koraal Groep, Proteion, het CJG, Moveoo, Mutsaersstichting, MEE –Noord & Midden-Limburg en PSW.

Met het ondertekenen van dit convenant start de fase van het onderzoeken hoe deze duurzame, kwalitatieve en betaalbare zorg geboden kan worden. Daarbij is de onderlinge samenwerking, de bedrijfsvoering, het terugdringen van de administratieve lasten en de wijze van contracteren ook belangrijk.

Het streven is om dit doel eind 2021 te halen en de zorg en ondersteuning in te richten vanuit het principe doen wat werkt en wat nodig is. Dat is een gezamenlijke uitdaging en verantwoordelijkheid van gemeenten en aanbieders.

De afgelopen twee jaar heeft de samenwerking al concreet vorm gekregen, het resultaat van het tekenen van een intentieovereenkomst voor de oprichting van het Zorg Innovatie Platform op 19 januari 2017 door de partijen en de Gemeente Roermond. Nu wordt hieraan een vervolg gegeven.

Wellicht interessant