img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-12-2021 17:00

Laurentius Ziekenhuis in top 10 best gewaardeerde ziekenhuizen

Roermond - 7 december 2021 - Op de eerste dinsdag van december maakt Zorgkaart Nederland traditiegetrouw de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector bekend. Het Laurentius Ziekenhuis behoort tot de 10 best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland, net als het SJG Weert. In totaal 63 ziekenhuizen hadden minstens 100 waarderingen op Zorgkaart Nederland en waren in de race voor de beste 10.

img

Luc van den Akker, voorzitter RvB: “Ondanks de coronacrisis waarin veel van ons wordt gevraagd, blijft het leveren van kwalitatief goede en patiëntgerichte zorg onze top prioriteit. Dit is mooi om terug te zien in hoe onze patiënten ons beoordelen op Zorgkaart Nederland. Wij zijn er dan ook erg trots op dat we tot de 10 best gewaardeerde ziekenhuizen behoren! Een mooi resultaat!”

Op de zorgwebsite Zorgkaart Nederland kunnen patiënten (anoniem) hun ervaringen delen over het ziekenhuis en over de medisch specialisten werkzaam in het ziekenhuis. Hiervoor hebben patiënten hun mening verdeeld over een aantal punten: de mate waarin de arts luistert, de gegeven uitleg, de deskundigheid van de arts, het benoemen van voor- en nadelen, samen beslissen, de samenwerking en de algehele behandeling. 

Paul Bus, MDL-arts: “Ons ziekenhuis heeft kwaliteit en patiënt vriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Wij willen ons daarin ook zo toetsbaar mogelijk opstellen. Iedere patiënt die op ons MDL centrum een onderzoek ondergaat krijgt van ons informatie mee dat de mogelijkheid bestaat om over hun ervaringen een beoordeling op Zorgkaart Nederland te plaatsen. Hier wordt veel gebruik van gemaakt. Als wij dan in de beoordelingen teruglezen hoe tevreden de patiënten zijn over onze zorg, dan is dat voor ons een mooie kroon op het werk en een stimulans om zo door te gaan.”

foto Laurentius Ziekenhuis
071221/HvL

Wellicht interessant