img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-12-2021 11:19

Emi - hectische tijden

Neer - 9 december 2021 - Ik heb al een tijdje niks meer geschreven. Hier was en is het druk. Emi kwam ziek thuis te zitten drie weken geleden en Dean volgde. Hij is nu alweer drie weken thuis met longontsteking en daardoor kan ik de rust niet vinden om te schrijven. Emi heeft nog tijd nodig om aan de hele verbouwing te wennen, maar elke dag gaat het beter. Ze komt ons nu vragen om mee te gaan snoezelen en dat is echt heerlijk.

Heel af en toe liggen we er met zijn vieren maar meestal met zijn drieën. Onno of ik met beide kids. Ze schommelen er om beurten flink op los en tussendoor liggen ze relaxed op het lekker warme waterbed. Emi kruipt dan zo heerlijk tegen je aan met de dekens lekker hoog opgetrokken om zich heen. Dat is zo genieten, dat het niet in woorden uit te drukken is.
 
De Sint brengt elk jaar toch spanning met zich mee en daarom hadden wij pakjesavond op zaterdag zodat zondag bij Emi de spanning eruit kon komen en dat was ook zo. Er is uitgebreid met het speelgoed gespeeld en we hebben samen een fijn weekend gehad.

De snoezelkamer en badkamer worden door Emi veelvuldig gebruikt om rust te vinden en dat is echt waarvoor we aan de hele verbouwing zijn begonnen. Rust thuis voor onze bikkel na 9 jaar vechten en vaak overleven. Ben zo enorm trots op mijn 3 kanjers. Onno die hard werkt en me dan nog thuis helpt met alles, die er staat voor zijn gezin en mij vaak een liefdevolle schop onder mijn kont geeft als het nodig is en me laat uitrazen als het me teveel is.
 
Zó dankbaar voor mijn mooie, gekke, maar o zo liefdevolle gezin.

Bedankt allemaal voor het lezen van onze belevenissen en het steunen op welke manier dan ook.
 
Liefs, Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft hier regelmatig een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Foto's Petra van Hees
091221/HvL

 

Wellicht interessant