img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-12-2021 16:56

Vrienden van Laurentius schenken speciale kinderstoel aan afdeling revalidatie

Roermond - 17 december 2021 - In het Laurentius Ziekenhuis worden op de afdeling revalidatie steeds vaker jonge kinderen met een algehele ontwikkelingsachterstand behandeld. Een reguliere kinderstoel is niet altijd toereikend om het kind tijdens de therapie goed te positioneren en voldoende te ondersteunen. De afdeling revalidatie wil daarom graag kunnen beschikken over een aangepaste kinderstoel. Dankzij de Vrienden van Laurentius is deze wens in vervulling gegaan.  

Ergotherapeute Nanda Verhaegh zocht, met succes, contact met de stichting Vrienden van Laurentius: “Dit is een stoel die het kind zo ondersteunt waardoor het langer en zelfstandig kan zitten. De stoel kan aangepast worden aan de diverse activiteiten tijdens de therapie en komt goed van pas bij de behandeling van problemen in de grove en fijne motoriek, spelen, eten en/of drinken. Bovendien is nu een betere samenwerking tussen de diverse disciplines mogelijk; ergotherapeut, logopedist en fysiotherapeut kunnen gezamenlijk kijken naar de meest geschikte zithouding in geval van eet-, drink- en slikproblemen. Vaak gaan ouders uiteindelijk ook zo’n stoel aanvragen voor in de thuissituatie. Voor het acceptatieproces helpt het dat ze dan al gewend zijn hun kind te zien in een aangepaste kinderstoel.”
 
Vanwege de coronamaatregelen in het ziekenhuis was het voor Nicole Cremers van het bestuur van de Vrienden van Laurentius niet mogelijk om live aanwezig te zijn bij de overhandiging van de kinderstoel aan de afdeling revalidatie, maar ze kon wél via het scherm meekijken.

Nicole Cremers: “Nadat Nanda ons bestuur een poos geleden uitleg had gegeven over de stoel waren we het al gauw met elkaar eens. Die stoel die moet er komen! Ik ben er trots op dat we hieraan bij konden dragen.”

Foto's Laurentius Ziekenhuis
171221/HvL

Wellicht interessant