img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-12-2021 11:14

Muziektheater Cuypers stelt zich voor - acteur Joep Segers

Roermond - 28 december 202 - De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering Joep Segers. Hij speelt de rol van Frans Stoltzenberg senior. Pierre Cuypers wordt direct na zijn studie in Antwerpen opgemerkt door de veel oudere Frans Stoltzenberg, die een borduuratelier voor kerkelijk textiel heeft. Hij ziet mogelijkheden in de jonge architect-ontwerper en biedt aan zijn compagnon te worden.  

Pierre heeft geen kapitaal, maar daar zorgt Stoltzenberg voor. De twee mannen beginnen samen het bedrijf Kunstwerkplaatsen Cuypers & Stoltzenberg en hebben de tijd mee. In 1853 wordt de achterstelling van de katholieken in Nederland opgeheven. Overal in het land moeten kerken worden gebouwd en ingericht. De opdrachten stromen van alle kanten toe.

Over Joep Segers

Bariton Joep Segers uit Nederweert speelde in zijn jeugd al graag en veel toneel. Later zong hij in kleine zangkoren met aandacht voor tekstbeleving en -expressie. Na een eerdere ervaring met zang in Up With People (1988) speelde hij mee in het ensemble van Pierre Cuypers, de Musical (2008). Sindsdien groeide hij door naar steeds grotere rollen in musicalproducties.

De meest aansprekende voorbeelden daarvan zijn de Drie Sjtuver Opera (2012) met de rol van gangster Matthias, Oliver! (2016), waarin hij de rol van zijn leven speelde, de bendeleider Fagin, en The Sound of Music (2019), waarin hij ome Max mocht spelen. De laatste voorstellingen waren producties van Samaritan Musical Productions in Bree, België.

Als Frans Stoltzenberg senior in Muziektheater Cuypers speelt hij nu zijn eerste serieuze hoofdrol.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. 

Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

281221/HvL

Wellicht interessant