img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-1-2022 10:00

Muziektheater Cuypers stelt zich voor - zanger-acteur Joris Jentjens

Roermond - 3 januari 2022 - De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering Joris Jentjens. Hij speelt de rol van Frans Stoltzenberg junior, de gelijknamige zoon van de compagnon van Pierre Cuypers (gespeeld door Joep Segers). Met junior krijgt Cuypers later problemen. Frans junior heeft grootse plannen, maar Cuypers komt in die plannen niet voor. Er ontstaan strubbelingen en junior vertrekt uiteindelijk naar Amerika.

Pierre Cuypers wordt direct na zijn studie in Antwerpen opgemerkt door de veel oudere Frans Stoltzenberg, die een borduuratelier voor kerkelijk textiel heeft. Hij ziet mogelijkheden in de jonge architect-ontwerper en biedt aan zijn compagnon te worden. Pierre heeft geen kapitaal, maar daar zorgt Stoltzenberg voor. De twee mannen beginnen samen het bedrijf Kunstwerkplaatsen Cuypers & Stoltzenberg en hebben de tijd mee. In 1853 wordt de achterstelling van de katholieken in Nederland opgeheven. Overal in het land moeten kerken worden gebouwd en ingericht. De opdrachten stromen van alle kanten toe.  

Met de zoon van Stoltzenberg, die ook Frans heet, krijgt Cuypers later problemen. Frans junior heeft grootse plannen, maar Cuypers komt in die plannen niet voor. Er ontstaan strubbelingen en junior vertrekt uiteindelijk naar Amerika. In Muziektheater Cuypers is Stoltzenberg junior een minder sympathiek personage.

Over Joris Jentjens

Bariton Joris Jentjens uit Roermond stond in zijn jeugd al op de planken en volgde toneelcursussen. Later werkte hij een aantal jaren in het entertainmentteam van vakantiepark De Lommerbergen. Als volwassene speelde hij zijn eerste grotere rollen in musicals en muziektheaterstukken, zowel in kleine producties (bijvoorbeeld In de knoei, opgevoerd in café Resistent) als in grotere producties, namelijk Heksenwaan (2014) en De Nuuj Baedeleers (2017). Ook in het voor 2020 geplande Noormannenschouwspel had hij een rol, maar die productie ging door de coronamaatregelen niet door.

Behalve als acteur en zanger treedt Joris ook als presentator.

Zanger-acteur Joris Jentjens geniet van zijn rol als Frans Stoltzenberg junior, waarin hij zich lekker kan uitleven als gemenerik.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. 
Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

030122/HvL

 

Wellicht interessant