img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-1-2022 11:23

300e verjaardag Hompesche Molen op het Eiland in de Maas

Ohé en Laak/Stevensweert - 13 januari 2022 - Op 22 augustus bestaat de Hompesche Molen op het Eiland in de Maas 300 jaar en dat wordt gevierd! Hoe dit driedubbele eeuwfeest eruit gaat zien, wil Natuurmonumenten graag samen met de inwoners bepalen. Via Dorpsraad Stevensweert heeft boswachter Kay Jans inwoners/verenigingen/organisaties in Ohé en Laak en Stevensweert opgeroepen om een bijdrage te leveren. Ook wordt een jubileumroute ontwikkeld tussen de Hompesche Molen en Walburg.

img

Gezellig molenfeest

Vanuit verschillende hoeken heeft Natuurmonumenten de vraag gekregen hoe het 300-jarig bestaan van de oude dame wordt gevierd en dat wil ze graag samen met de inwoners bepalen. "De molen is immers van iedereen die het rijksmonument een warm hart toedraagt. Met elkaar houden we de molen en haar geschiedenis levend. We zien het ook als een mooie gelegenheid elkaar weer eens te ontmoeten."

Natuurmonumenten denkt aan een activiteitenweekend voor jong en oud; voor buurtgenoten en andere geïnteresseerden. Het idee is een programma vol lokale ideeën en initiatieven. Denk aan broodjes bakken met kids, een Hompesch toneelspel door lokaal talent, een muzikale uitvoering, kraampjes met plaatselijke ambachten of streekproducten en excursies met een historische gids, molenaar of boswachter. Partijen die willen meedoen zijn trekker van hun eigen activiteit. Natuurmonumenten faciliteert en coördineert het geheel en verzorgt de promotiemiddelen.

Wanneer

Er wordt gedacht aan het weekend van 20 en 21 augustus of het weekend van de Open Monumentendagen: 10 en 11 september. 

Jubileumroute

Natuurmonumenten wil in dit jubileumjaar graag een route ontwikkelen van de Hompesche Molen naar Walburg voor de website en Route App van Natuurmonumenten, samen met lokale historische experts.

Doe je mee?

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een gezellig feestweekend ter ere van 300 jaar Hompesche Molen kan dit per e-mail (k.jans@natuurmonumenten.nl) laten weten. Ook andere ideeën voor een ‘ode aan de molen’ zijn van harte welkom. Begin 2022 wordt met alle geïnteresseerde partijen een eerste oriënterende bijeenkomst gepland, om verdere ideeën en de kaders uit te wisselen.

Foto DeltaLimburg.nl
130122/HvL

Wellicht interessant