img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2022 19:06

Burgemeester Leudal staat protestactie ondernemers op 15 januari toe

Leudal - 14 januari 2022 - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Leudal heeft contact gehad met burgemeester Schmalschläger van de gemeente Leudal over een mogelijke protestactie vanuit de detailhandel en horeca op zaterdag 15 januari. De burgemeester staat een protestactie toe, onder bepaalde voorwaarden. Dat daarbij de winkels en horeca worden geopend bij wijze van protest wordt door de burgemeester gerespecteerd.  

img

Burgemeester Schmalschläger stelt hierbij de volgende voorwaarden:

Ondernemers mogen uitsluitend op zaterdag 15 januari protesteren tussen 10.00 en 16.00 uur en zijn verplicht zich te houden aan de geldende Corona-regels van voor het ingaan van de lockdown, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en, in het geval van de horeca, daarnaast het scannen van de QR-codes en verplicht placeren. 

Oproep bestuur KHN afdeling Leudal

Vanuit het bestuur wil de KHN afdeling Leudal benadrukken dat ondernemers zeker niet verplicht zijn om aan dit protest mee te doen (want uiteraard is dit waarschijnlijk niet voor iedereen op deze korte termijn en voor één dag mogelijk om dit te regelen). "Maar als je als ondernemer mee wil doet, bijv. in de vorm van koffie met vlaai of iets dergelijks, besef dan dat er sprake is van een protest waarmee we juist willen laten zien dat de horeca een veilige plek is en dat ook de horeca weer open kan. Houd je daarom strikt aan de regels en leg gasten uit dat dit een protest is en helaas nog geen 'normale' openstelling."

140122/HvL
 

Wellicht interessant