img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-1-2022 09:00

Muziektheater Cuypers - actrices Maud van Leeuwen en Britt Nelissen

Roermond - 17 januari 2022 - De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering Maud van Leeuwen en Britt Nelissen. Zij spelen de rol van schoolmaakster Lieske. Ze wisselen elkaar af: in de ene voorstelling speelt en zingt Maud, in de andere Britt.

Lieske is, net als iets de iets oudere huishoudster Bertha, getuige van alle ups en downs in het gezinsleven en de carrière van Pierre Cuypers. Door de jaren heen bouwen ze een speciale band op met de beroemde architect-ontwerper. Lieske wordt natuurlijk ook ouder en groeit uit van een jong meisje tot een volwassen vrouw met levenservaring. Kortom, ze is een personage dat een ontwikkeling doormaakt - een interessante acteer-uitdaging voor Maud en Britt.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

180122/HvL

Wellicht interessant