img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-1-2022 10:00

Het Ruremundehuis Roermond opent de deuren voor mensen met dementie

Roermond - 20 januari 2022 - Het Ruremundehuis is het nieuwste huis van zorgorganisatie Dagelijks Leven, dat door heel Nederland betaalbare, gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurszorg biedt. Vorige week werden de deuren officieel geopend. In de kleinschalige woonzorglocatie Ruremundehuis aan de Heinsbergerweg in Roermond is plek voor maximaal 22 mensen met dementie. Wonen in Het Ruremundehuis is betaalbaar voor iedereen, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.

Marlies van Tongeren is als locatiemanager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van  zaken. “Betaalbare, gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurszorg in een kleinschalige, vertrouwde en veilige omgeving. Elke bewoner heeft een eigen studio die met spullen van thuis kan worden ingericht. We geven hen de kans zoveel mogelijk door te leven zoals zij dat gewend zijn. Eigen regie vinden we heel belangrijk.” 
 
Naast de eigen studio’s zijn er in Het Ruremundehuis twee knus ingerichte, gezamenlijke woonkamers te vinden waar bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, een spelletje, om televisie te kijken of te eten. “We hebben een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Willen de bewoners een handje helpen in de keuken? Graag! Lijkt het ze leuk om in de tuin aan de slag te gaan of de was op te vouwen? Natuurlijk kan dat. Lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren? Geen probleem. Alles mag, niets moet.” 
 
Dat geldt ook wanneer iemand een keer géén zin heeft om mee te doen aan de geboden activiteiten. “We hebben eigen activiteitenbegeleiders die zorgen voor zinvolle dagbesteding. Maar blijft iemand liever een keertje in zijn eigen studio om kruiswoordpuzzels te maken, omdat hij dat thuis ook het liefst deed? Wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag?” 

Foto's Ruremundehuis
200122/HvL  
 

Wellicht interessant