img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-1-2022 11:40

Nieuwe consul Oorlogsgravenstichting in Maasgouw

Maasgouw - 20 januari 2022 - Koen Knoops, teamleider Wijkbeheer in de gemeente Maasgouw, is op 13 januari door burgemeester Stef Strous aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting in Maasgouw. Hij is de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in Maasgouw en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.  In de gemeente Maasgouw liggen 11 Nederlandse en 2 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. 

img

Consuls

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doet zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.  

In Nederland zijn 180.000 mensen door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië en tijdens recente vredesmissies.

Al deze mensen hebben een verhaal, hoe kort en eenvoudig ook. De Oorlogsgravenstichting wil de herinnering aan deze mensen levend houden. 

200122/HvL 

Wellicht interessant