img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-12-2018 12:00

2e Kamerlid Rens Raemakers presenteert eigen boek

Neer - Tweede Kamerlid Rens Raemakers (27), afkomstig uit Neer, heeft een boek geschreven over zijn gevecht tegen kanker. Toen hij 18 jaar oud was, werd bij hem uitgezaaide teelbalkanker geconstateerd. Na een jarenlange zware strijd is hij inmiddels volkomen gezond verklaard. Over zijn gevecht tegen kanker heeft hij nu een boek geschreven, dat op 11 november in Neer in De Haammaeker werd gepresenteerd. Hier vertelde hij voor het laatst zijn verhaal.

DeltaLimburg.nl is met ingang van 1 december 2018 online, maar we waren er toch al bij op 11 november. Vandaar nu alsnog ons interview met Rens Raemakers.

Met zijn boek 'Wel positief blijven – De strijd van Rens Raemakers' hoopt de D66-polictus tot steun te zijn voor mensen die ziek zijn of het moeilijk hebben. Zijn boek gaat over het leven zelf, over eruit halen wat erin zit, over hoe kostbaar een gezond lichaam is en over genieten van het leven zolang als het kan. Hij heeft het boek samen met Mérie van der Rijt, freelance tekstschrijver, geschreven.  
 
Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen werd de toen 25 jarige politicus uit Neer het jongste Kamerlid. Hij houdt zich in de D66-fractie bezig met armoedebeleid, kinderopvang en jeugdzorg. Tussen 2014 en 2017 was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter in de gemeente Leudal. In 2010 werd hij lid van D66. 
 
Een deel van de opbrengst van zijn boek is bestemd voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.  

Tags
Wellicht interessant