img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-2-2022 13:00

PMD zakken tijdelijk gratis verkrijgbaar bij 9 supermarkten in Leudal

Leudal - 22 februari 2022 - De gemeente Leudal heeft als extra service naar haar inwoners een voorraad PMD zakken aangekocht. Dit om de afvalscheiding van PMD afval te stimuleren. Deze PMD zakken zijn vanaf nu tijdelijk gratis verkrijgbaar bij 9 supermarkten in de gemeente Leudal en bij het gemeentehuis in Heythuysen. Echter, op = op. Dit heeft te maken met het vastgestelde afvalbeleid, waarbij is gekozen  om de inzameling van PMD afval niet huis-aan-huis te laten ophalen, maar via de wijkmilieuparken.  

img

Overzicht uitgiftepunten

- Baexem - Spar Synco

- Ell - Spar Derksen

- Grathem - Schreurs "Bie Smidje"

- Haelen - Jan Linders

- Heythuysen - gemeentehuis (tot 1 maart) / JUMBO (wordt AH) / Lidl

Horn - Supermarkt Ruud & Sylvia

- Ittervoort - Jan Linders

- Roggel - Jan Linders

PMD zak niet helemaal vullen

De PMD zakken die u nu gratis kunt afhalen zijn 60 liter zakken. Deze zijn echter niet voor elke vulmond (PMD-containers bij wijkmilieuparken) geschikt. Gelieve hier rekening mee te houden en uw PMD zak niet helemaal te vullen met PMD afval. Naast de tijdelijk gratis af te halen zakken kunt u uw PMD afval ook aanbieden in een plastic zak van bijvoorbeeld een supermarkt.

Een donkergrijze 60 liter KOMO zak of een blauwe 140 liter afvalzak is echter niet toegestaan, omdat het PMD-afval dan afgekeurd wordt. 

foto gemeente Leudal
220222/HvL

Wellicht interessant