img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-2-2022 20:23

Week 8 - Corona-update Laurentius Ziekenhuis en SJG Weert

Roermond/Weert - 23 februari 2022 - De corona situatie in het Laurentius Ziekenhuis Roermond blijft rustig. Per vrijdag 25 februari worden de coronamaatregelen in het Roermondse ziekenhuis verder versoepeld. Er blijven echter een aantal coronaregels van kracht. Deze kunt u hieronder lezen. In het SJG Weert (status 21 februari) liggen 4 coronapatiënten, waarvan 0 op de IC. Ook in het SJG gelden per 25 februari nog een aantal coronaregels. Deze kunt u hieronder lezen.

img

Laurentius Ziekenhuis

Per vrijdag 25 februari gelden nog de volgende coronamaatregelen: 

- Het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand is niet meer verplicht in de entreehal, de gangen en het restaurant van het ziekenhuis. In het kader van onze kwetsbare patiënten blijft de regel op de verpleegafdelingen en op de poliklinieken om een mondkapje te dragen bij patiëntenzorg (niet in de wachtkamers). De 1,5 meter afstand regel wordt hier los gelaten.

- Bij uw poli afspraak mag u weer een begeleider meenemen als u dat prettig vindt. De vraag om zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak te komen vervalt.

- Voor bezoek op de verpleegafdeling blijft wel het dragen van een mondkapje gelden. De bezoekregeling voor het Moeder en Kind Centrum is aangepast. Deze kunt u hier nalezen 

SJG Weert

Per vrijdag 25 februari gelden de volgende regels:

- u hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden

- de reguliere bezoekregels gelden weer  

- u kunt begeleiding meenemen bij een polikliniekbezoek

- er zijn weer fysieke voorlichtingsbijeenkomsten mogelijk

- de mondmaskermaatregel blijft van kracht. U dient een eigen medisch mondmasker/wegwerpmasker te dragen in alle publieke ruimtes, zoals de centrale hal, gangen en wachtruimtes.

- wanneer u op bezoek komt bij een patiënt die is opgenomen dient u een mondmasker te dragen gedurende het hele bezoek.

230222/HvL

 

Wellicht interessant