img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-2-2022 13:29

Bibliotheek per 1 juli 2022 gratis voor iedereen tot 18 jaar

26 februari 2022 - Vanaf 1 juli 2022 kan iedereen onder de 18 jaar in heel Nederland, inclusief de BES-eilanden, gratis lid worden van de bibliotheek. De Eerste Kamer heeft hier op 22 februari unaniem voorgestemd, waardoor de wetswijziging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap definitief is aangenomen. Voor jonge mensen mogen kosten geen drempel zijn om naar de bibliotheek te gaan en te genieten van alles wat de bibliotheek te bieden heeft.

img

Staatssecretaris Günay Uslu van Media en Cultuur: “Voor jonge mensen mogen kosten geen drempel zijn om naar de bibliotheek te gaan. Uit onze evaluatie van de Bibliotheekwet blijkt echter dat deze bibliotheken minder leden onder de 18 trekken. En dat terwijl we het lezen onder de jeugd juist willen stimuleren. Met deze wetswijziging kunnen alle jonge mensen vanaf 1 juli kosteloos gebruikmaken van alles wat de bibliotheek ze fysiek en online te bieden heeft: van boeken tot muziek, en van cursussen volgen tot andere jonge mensen ontmoeten.”

De Vereniging van Openbare Biliotheken (VOB) ziet deze wetswijziging als een belangrijke stap voor de ambitie van de sector om te groeien van 4 miljoen leden naar 8 miljoen bibliotheekgebruikers.

Stockfoto
260222/HvL

Wellicht interessant