img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-3-2022 15:05

Binnenbrand woning in Asenray

Asenray - 12 maart 2022 - Op zaterdag 12 maart werden de hulpdiensten om 12.20 uur gealarmeerd voor binnenbrand aan de Dorpsstraat in Asenray. Omdat er melding werd gemaakt dat drie bewoners naar het dak gevlucht waren, is er opgeschaald naar middelbrand. Twee bewoners zijn met hulp van omstanders van het dak gered, een derde persoon is door de brandweer van het dak gered. Ook zijn enkele katten door de brandweer uit het pand gered, zij zijn ongedeerd gebleven. 

img

De brand zou in de woning gewoed hebben, waarbij het voor de bewoners niet mogelijk was naar beneden te vluchten. Zij zijn daarom naar het dak gevlucht. Eén persoon is door de ambulance ter controle onderzocht in verband met rookinhalatie, de andere twee personen zijn verder niet gewond geraakt.  

De brandweer heeft de brand vervolgens snel weten te blussen, waardoor verdere uitbreiding is voorkomen. Rond 12.50 uur is het sein brand meester gegeven.

Voor de verdere afhandeling en ondersteuning met betrekking tot opvang van de bewoners is de stichting Salvage ingeschakeld. De stichting werkt namens de gezamenlijke brandverzekeraars in Nederland en biedt steun en hulp aan gedupeerden bij brand.

120322/HvL

Wellicht interessant