img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2022 10:55

‘Samen’ sleutelwoord in strategische koers Laurentius Ziekenhuis

Roermond - 8 april 2022 - Het Laurentius Ziekenhuis heeft haar nieuwe strategische koers voor de komende jaren bepaald. Het ziekenhuis wil een sterke positie in de regio behouden en blijft een volledig zorgaanbod bieden met een acute as (waaronder spoedeisende hulp en intensive care). De visie om dit te bereiken is: ‘Grenzen verleggen voor betere zorg’. Het is daarbij nodig om de zorg anders te organiseren in het ziekenhuis, waarbij samenwerking een sleutelwoord is. 

img

Uitgangspunt voor Laurentius is altijd toegankelijkheid, behoud en kwaliteit van zorg voor de bewoners in Midden-Limburg.

Luc van den Akker en Karin Krol, Raad van Bestuur: “In de komende jaren hebben we elkaar nodig om de zorg anders te gaan organiseren, om de zorg nog mensgerichter te maken voor onze patiënt en als organisatie voor onze medewerkers. We leggen het accent op de mens zelf, kijken breder dan zijn ziekte. Ook het bevorderen van gezondheid en preventie wordt belangrijker in onze zorg. Dat betekent zorg verlenen op een andere manier, ondersteund door onze netwerkpartners, technologie en digitalisering en boven alles in een ziekenhuis waar we iedere dag weer willen verbeteren om het verschil voor de patiënt te blijven maken.”

Breed draagvlak

Luc van den Akker: “Als we iets geleerd hebben in de afgelopen jaren en met alle ontwikkelingen die gaande zijn in het zorglandschap en in onze regio, dan is het dat we dit alleen samen kunnen doen. Samen met onze collega’s binnen het ziekenhuis én samen met onze netwerkpartners. Om onze nieuwe koers vorm te geven hebben we er bewust voor gekozen zoveel mogelijk collega’s mee te laten denken. De nieuwe koers is zo vanuit de kern van het ziekenhuis bepaald. Ook onze netwerkpartners en cliënten hebben met ons meegedacht.”

Samenwerking naar hoger niveau

Karin Krol: “In onze ambitie is samenwerken met andere netwerkpartners vanzelfsprekend. Als Laurentius treden we daarbij op als gids of kartrekker en we ontwikkelen samen een regiovisie. We zijn daarbij ook creatief in het zoeken naar (netwerk)partners die ons dichter bij ons doel kunnen brengen. Met de nieuwe koers hebben we een duidelijke richting waar we heen willen werken, geeft dit sturing aan onze medewerkers en zijn we ervan overtuigd dat we de patiënten in onze regio op deze manier de beste zorg kunnen blijven bieden. We doen het samen, nu en morgen.”

Afbeelding LZR
080422/HvL

Wellicht interessant