img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-4-2022 16:35

Brand in spiegelfabriek in Swalmen zorgde kort voor flinke rookontwikkeling

Swalmen - 9 april 2022 - Rond het middaguur op zaterdag 9 april kwam een melding bij de meldkamer binnen van hevige rookontwikkeling uit een fabriekspand, een spiegelfabriek, in Swalmen aan Gevaren. De hulpdiensten hadden snel duidelijk dat er niemand gewond is geraakt. Op het dak van de spiegelfabriek werden werkzaamheden verricht. Op een bepaald moment ontstond brand, waarop het dakleer korte tijd voor flinke rookontwikkeling heeft gezorgd.

img

Op het moment dat de brandweer arriveerde bij het fabriekspand was er flinke zwarte rook te zien. Na een verkenning was het snel duidelijk dat het dak in brand stond. De brandweer heeft extra hulp gevraagd van omliggende brandweerkorpsen om de brand snel de baas te kunnen zijn. Dit is ook gelukt mede ook door een hoogwerker in te zetten. Er was in het pand niemand aanwezig en er is niemand gewond geraakt. 
 
Op het dak van de spiegelfabriek werden werkzaamheden verricht. Op een bepaald moment is er brand ontstaan waarop het dakleer kort voor flinke rookontwikkeling heeft gezorgd. De westenwind dreef de rookwolk laag naar de naastgelegen omgeving Heistraat waardoor diverse panden met rook gevuld dreigde te raken. Hierop is er een NL-Alert uitgezonden met de mededeling om ramen en deuren van de woning te sluiten en binnen te blijven als je woning rookvrij is. Enkele uren later is dit bericht ingetrokken omdat de rookontwikkeling was gestopt. Dit was het gevolg van dat de brand was geblust.

Er is in de fabriek veel waterschade ontstaan mede omdat een lichtstraat op het dak van ruim 20 meter is vernietigd en zo het bluswater in het pand terecht is gekomen. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht. Er zijn geen stoffen gemeten die risico vormden voor acuut gevaar. Rook is overigens altijd slecht voor je gezondheid en blijf altijd weg uit rook.

090422/HvL

Wellicht interessant