img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-4-2022 16:30

BC Broekhin Roermond in actie voor Oekraïne

Roermond - 12 april 2022 - Leerlingen en medewerkers van Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond willen graag iets betekenen voor de bevolking van Oekraïne. Een aantal leerlingen heeft daarom het initiatief genomen om op woensdag 20 april een actiedag voor Oekraïne te organiseren. "Op die dag kleurt onze school letterlijk en figuurlijk blauw-geel en we halen geld op dat via Stichting Platform Samenwerking Nederland-Oekraïne terechtkomt bij de Oekraïners die het meest te lijden hebben."

img

Marc Demandt, directeur: "De nood aldaar is zeer hoog en we zien het als onze maatschappelijke plicht om een bijdrage te leveren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leerlingen leren dat welvaart en vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat omzien naar de noden van anderen een belangrijke deugd is."

Lieke Rijk, voorzitter van de leerlingenraad: "Op die dag kleurt onze school letterlijk en figuurlijk blauw-geel en we halen geld op dat via de kortst mogelijke weg terecht komt bij de Oekraïners die het meest te lijden hebben. Dit doen we via de Stichting Platform Samenwerking Nederland-Oekraïne."

De activiteiten vinden plaats tijdens een lange middagpauze op de school tussen 13.00 en 14.00 uur. Er wordt tijdens deze verlengde pauze o.m. een voetbalwedstrijd tussen leerlingen en leraren en een gesponsorde danswedstrijd georganiseerd. Ook worden allerlei lekkernijen (broodjes knakworst, suikerspin etc.) verkocht. De opbrengst gaat rechtstreeks naar Oekraïne, naar de mensen die dit heel goed kunnen gebruiken.

Ook wordt tijdens de lessen op deze actiedag aandacht besteed aan het thema Vrede en in het bijzonder de problemen waar de Oekraïense bevolking mee te kampen heeft.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto BC Broekhin
120422/HvL

Wellicht interessant