img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2023 17:55

Eucharistieviering op Eerste Paasdag met Bisschop Harrie Smeets LIVE te volgen

Roermond - 8 april 2023 - Pasen is voor christenen het belangrijkste feest van het jaar. De verrijzenis van Christus en daarmee de overwinning van het leven op de dood wordt dan gevierd. Voor wie niet in de gelegenheid is aan een viering in een parochiekerk deel te nemen, is er de mogelijkheid om de viering met bisschop Harrie Smeets vanuit de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond vanaf 11.30 uur live via DeltaLimburg.nl te volgen.

img

Voor gelovige mensen is de hele periode tussen Aswoensdag en Pinksteren een bijzondere tijd. Na een voorbereidingstijd van zes weken en de herdenking van het lijden en sterven van Christus op Goede Vrijdag volgt met Pasen de blijdschap over de verrijzenis. Over zes en zeven weken gevolgd door zijn Hemelvaart en de komst van de Heilige Geest met Pinksteren. De hele kernboodschap van het christendom zit in die tijd vervat, met precies in het midden het hoogtepunt: Pasen. 

Livestream viering met bisschop Harrie Smeets

Voor wie niet in de gelegenheid is aan de vieringen de parochiekerk deel te nemen, zijn er ook mogelijkheden om via de televisie of internet Paasvieringen te volgen. KRO-NCRV zendt dit weekeinde op NPO2 diverse Paasvieringen uit, waaronder het Urbi et Orbi met paus Fransciscus. 

Kijk hier voor het overzicht van de vieringen op tv

Op Eerste Paasdag wordt de viering met bisschop Harrie Smeets vanuit de Sint-Christsoffelkathedraal in Roermond op internet gestreamd door DeltaLimburg.nl. De eucharistieviering met de bisschop is zondag vanaf 11.30 uur live via DeltaLimburg.nl te volgen: bekijk Paasviering met bisschop.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
080423/HvL

Wellicht interessant