img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2022 11:15

Ontdek de ‘kop’ van de Deurnsche Peel

Deurne - 16 oktober 2022 - Op zondagmiddag 30 oktober is er een excursie door de ‘kop’ van de Deurnsche Peel. De wandeling start bij de Natuurpoort in Deurne. De Peelgids geeft informatie over de cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied. Via de Vlier wordt er gewandeld naar het Kanaal van Deurne richting de Halte, de noordelijkste punt van de Peel. Vervolgens via het dorp Griendtsveen en het Nonnenpad en dan over het Mussenkeetpad terug naar de Natuurpoort.

img

Waarom zijn er twee kanalen – de Helenavaart en het Kanaal van Deurne - zo dicht bij elkaar gegraven? En waarom heet de kop van de Deurnsche Peel ‘De Halte’? De nonnen van Griendtsveen komen ter sprake als je over een deel van het Nonnenpad wandelt. En Toon Kortooms komt ook zeker aan bod. 

De excursie in de Deurnsche Peel start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. De route is ongeveer 5 kilometer en de excursie duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7 per persoon en de activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Reserveren kan online via de website van Staatsbosbeheer.  

Natuurpoort de Peel

Staatsbosbeheer organiseert deze activiteiten in samenwerking met Natuurpoort De Peel. De excursies starten en eindigen dan ook bij de Natuurpoort. Hier kan je na voor of na afloop van de wandeling genieten van een hapje of een drankje. Kijk voor meer informatie op www.natuurpoortdepeel.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Marijke Vaes|Staatsbosbeheer
100922/WW

Wellicht interessant